Dé website van, voor en door Noord Deurningen

De stichting  Kernraad Noord Deurningen is verantwoordelijk voor deze site. Doel is om inwoners van Noord Deurningen op de hoogte te houden van activiteiten en ontwikkelingen in en rondom Noord Deurningen.


Laatste nieuws

Pasen Kern Noord Deurningen 2018

Geplaatst op 30-03-2018

Het is alweer zover. De eerste volle maan na het begin van de lente kondigt zich weer aan. Traditiegetrouw betekend de eerst zondag daarna dat het 1ste paasdag is. Óf om het makkelijker te zeggen:

Aanstaande zondag is het weer 1ste paasdag!!

 

Hiermee beginnen natuurlijk ook de paasgebruiken zich weer te ontvouwen. Zoals de meesten van jullie al hebben gemerkt zijn de poaskearls, met de kinderen van het dorp, afgelopen zondag de deuren langs geweest met het traditionele eiergardern. Dit is altijd een feest voor de kinderen. Een feest waar ze al het hele jaar naar uitkijken. 

 

Aankomend weekend gaan we natuurlijk verder met de paasgebruiken. Zo gaan we op paaszaterdag 31 maart paashout halen. We verzamelen om 13.00 uur op het nieuwe paasvuurterrein. LET OP dit is op de hoek van de Nordhornsestraat en het Gravenveen. Natuurlijk kun je na dit harde werk weer genieten van een heerlijk koud drankje en een heerlijk broodje braadworst. 

Op zondag 1 april zullen we om 13.30 uur verzamelen bij DE KERK om de paasstaak op te halen. We willen jullie allemaal vragen om te komen. We zullen weer eieren gaan zoeken in het bos, en de winnaar van de kleurplaten wordt bekend gemaakt!

Nadat de paasstaak op vakkundige wijze is gekapt, zullen we deze naar de kerk slepen, waar we het paaslof zullen bijwonen. Hierna slepen we met ons allen de paasstaak naar het paasterrein om deze op te zetten. Ook dit jaar zal de paasstaak weer per opbod worden verkocht. 

Zondagavond om 20.15 uur zullen we met de poaskearls en de pastor vertrekken vanaf de kerk, naar het de paasbult. Onder gezang van de poaskearls en met het licht van de paaskaars zullen we door Noord Deurningen trekken om vervolgens bij het vuur aan te steken. 

 

Nog even kort op een rijtje:

Paaszaterdag 31 maart om 13.00 uur vertrek paashout halen. Vertrek vanaf het paasvuurterrein.

Paaszondag 1 april om 13.30 uur vertrek bij de kerk voor paasstaak slepen. 

Paaszonag 1 april om 20.15 uur vertrek bij de kerk voor het aansteken van de paasstaak en paasvuur. 

 

Tot dan!

Groet, de Poaskearls.